Vuokra-asunnossa asuminen

Ikääntyneiden vuokra-asunnot

Hopeataurissa voit asua vuokra-asunnossa kotihoidon tai muiden tukipalveluiden turvin.

Hopeataurin vuokra-asunnot sijaitsevat Palokunnankadun ja Härkäsalmenkadun puolella. Vuokra-asuntoina on 32–40,5 m² kokoisia yksiöitä ja 50–54 m² kokoisia kaksioita.

Vuokra-asumisessa asiakkaalla on käytössä tupakeittiö, makuuhuone, WC ja kylpyhuone. Vuokra-asuntoihin tehdään vuokrasopimus, jossa on lisäksi kiinteät sähkö- ja vesimaksut. Saunan käyttömahdollisuuden saa sopimalla vuokrasopimuksen teon yhteydessä, ja siitä peritään erillinen saunamaksu.

Vuokra-asunnossa asuen ikääntyvä voi saada asumiseen tukea kotihoidon ja kotisairaanhoidon palveluista, käyttää tarpeensa mukaan tukipalveluina ateriapalvelua, hankkia käyttöönsä turvapuhelimen ja osallistua sosiaalisiin kanssakäymisiin, yhteiseen ruokailuun, viriketoimintaan ja talon tapahtumiin. Kotihoidon palvelut käynnistyvät samalla tavalla kuin yhteisöasumisessa ja eroavaisuudesta kerrotaan tarkemmin palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä.

Ohjeita Hopeataurin vuokra-asuntoon muuttavalle

Kotivakuutus ja muuttoilmoitus
Asiakas hankkii huoneistoon kotivakuutuksen, sekä tekee muuttoilmoituksen.

Sisustus
Oman huoneen saa sisustaa kodinomaisesti oman näköiseksi. Huoneeseen voi tuoda omia huonekaluja, vuodevaatteet, henkilökohtaisia tavaroita, kuten tauluja ja valokuvia, television tai radion ja verhot. On huolehdittava, että liikkuminen huoneessa on turvallista. Mattoja suositellaan välttämään. Vuokra-asuntoon asiakas huolehtii halutessaan itse keittiön pienkoneet ja pyykinpesukoneen. Asiakas tai omainen huolehtii lamppujen vaihdot. Vuokra-asuntoon asiakas hankkii itse wc-paperit ja roskapussit.

Arki Hopeataurissa
Arki Hopeataurissa kulkee päiväohjelman, asiakkaan hoitosuunnitelman ja toiveiden mukaan. Turvallisuus ja hyvän hoidon kokemus on meille kunnia-asia, jotta jokainen ikäihminen saa elää arvokasta elämää. Hopeataurissa työskennellään kuntouttavalla työotteella eli aina asiakkaan omia voimavaroja ja toimintakykyä vahvistaen. Hopeataurissa miltei kaikki ateriat järjestetään yhteisessä ruokailutilassa Hopeataurin tiloissa, jonne asiakkaat kävelevät itse tai tulevat ohjatusti, tai heidät saatetaan ruokailuille. Näin ollen asiakkaat saavat jo ruokailuille mentäessä paljon liikuntaa ja toimintakyky pysyy yllä. Arjen kuviin voitte tutustua tarkemmin Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Henkilökunta
Ammattitaitoisen henkilöstön tuella ja ohjauksella mahdollistetaan ikääntyneen osallisuus arjen elämään ja askareisiin. Asiakkaalle nimetään omahoitaja, joka varmistaa asiakkaan tahdon toteutumisen, toimii tiedonvälittäjänä yhteydenpidon varmistajana. Henkilökuntamme täyttää ammatilliset ja lakisääteiset vaatimukset. Henkilöstömitoitus on mitoitusvaatimusten mukainen. Henkilökuntaa on paikalla kotihoidon palveluissa palvelutarpeen mukaisesti klo 6–21.30. Yöaikaan saa apua turvapuhelimen avulla.

Muuttovaiheessa asiakkaalle ja hänen omaisilleen annetaan yhteystietotiedote, jossa ohjeistetaan, kenelle voi soittaa missäkin asiassa. Henkilökunta on omaisiin yhteydessä sähköisen viestintäkanavan kautta sekä soittamalla.

Mahdollisuus tutustumiskäyntiin

Asiakkaan ja omaisen on mahdollista tulla tutustumiskäynnille ennen muuttoa. Tutustumiskäynnillä esitellään asiakkaan huone ja talon yhteiset tilat ja kerrotaan toiminnasta. Erikseen voidaan myös sopia, että Hopeatauri lähettää ennen muuttoa asiakkaalle tai hänen omaisilleen kuvia huoneesta sähköisen viestintäkanavan kautta, jos asiakas on muuttamassa esimerkiksi toiselta paikkakunnalta.

Varaa esittelyaika ja kysy lisää palveluistamme. Esittelemme sinulle mielellämme vuokra-asuntoja.

Ota yhteyttä
palveluvastaava Eija Nissilä
puh. 044 4914 998
sähköposti eija.nissila@hopeatauri.fi.

Scroll to Top